Skip to main content

Going Places | Flamingo | Class 12 HS AHSEC | Important Questions-Answers

Important Questions-Answers:

1. What does Sophie want to have when she grows up? HS 2012

Ans: Sophie wants to have a boutique of her own when she grows up.

2. Who is the writer of "Going Places"? HS 2014

Ans: A. R. Barton is the writer of "Going Places".

3. Where was it most likely that Sophie and her friend would find work after school? HS 2015

Ans: It was most likely that Sophie and her friend Jansie would find work in the biscuit factory after school.

4. For whom does Sophie ask Danny Casey for an autograph? HS 2016

Ans: Sophie asks Danny Casey for an autograph for her little brother Derek.

5. How was Geoff employed? HS 2016

Ans: Geoff was employed as an apprentice mechanic.

6. Who is Geoff? HS 2017

Ans: Geoff is Sophie's elder brother.

7. Which was the only occasion when Sophie got to see Danny Casey in person? HS 2017

Ans: The only occasion when Sophie gets to see Danny Casey is in the field when she goes there to watch the football match.

8. Which country does Danny Casey play for? HS 2018

Ans: Danny Casey plays for Ireland.

9. What did Sophie dream of? HS 2019

Ans: Sophie dreamt of having a boutique of her own. She also dreamt of becoming an actress or fashion designer.

10. What job is Geoff engaged in? Does he entertain wild and impractical dreams like his sister? HS 2012, 2017, 2018

Ans: Geoff was engaged in the job of an apprentice mechanic.

No, he does not entertain wild and impractical dreams like his sister. He is very patient and practical.

11. What other dreams Sophie had besides having a boutique? HS 2013, 2015

Ans: Besides having a boutique, Sophie has dreams of becoming an actress or a fashion designer.

12. What theme does the 'Going Places' explore? HS 2014

Ans: A. R. Barton explores the theme of adolescent fantasising and hero worship in "Going Places". Sophie is presented as an ever dreaming girl. She dreams of meeting the star Danny Casey and also of becoming an actress.

13. Did Sophie really meet Danny Casey? HS 2015

Ans: No, Sophie did not really meet Danny Casey. She only fantasized about meeting the Star.

14. What is incongruous about the delicate bow which fastened the apron strings of Sophie's mother? HS 2016

Ans: The delicate bow which fastened the apron strings of Sophie's mother was incongruous with her crooked back.

15. What are the other options that Sophie dreams of besides owning a boutique? HS 2016, 2017

Ans: Sophie dreams of becoming an actress or a fashion designer besides owning a boutique.

16. What kind of person is Geoff? HS 2018

Ans: Geoff talked very little. He never spoke about his views of life. He was quiet and did not make new friends easily.

17. Why didn't Sophie want Jansie to know about her story with Danny? HS 2019

Ans: Sophie did not want Jansie to know about her story with Danny. It was because Jansie was quite nosey and would spread the news. The whole neighbourhood would get to know it.

18. What other dreams does Sophie have besides having a boutique? HS 2020

Ans: Sophie dreamt of becoming an actress or a fashion designer.

19. Why was Sophie fascinated by Danny Casey? Was it a one-sided affair? HS 2020

Ans: Sophie was fascinated by Danny Casey for he was young, tall and handsome.

It was indeed a one-sided affair because she never met him. She only saw him once in the playground.

Comments